Yabancı Hükümet Bursları, ikili anlaşmalar çerçevesince yabancı hükümetler tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında verilmektedir. Burs şartları her ülkeye göre değişmekle birlikte, genel olarak ilgili ülke tarafından adayların eğitim, konaklama, sağlık ve aylık burs ücreti gibi giderlerini kapsar. Diğer her türlü gider (gidiş-dönüş yol masrafı, vize, sigorta v.b.) adaylara aittir. Rusya tarafından Türk vatandaşları için 2016 yılında verilen yabancı ülke bursuna ait bilgiler aşağıda özetlenmiştir. 2018 güncel bilgileri ile daha ayrıntılı bilgiler için lütfen Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesini takip ediniz! 

http://abdigm.meb.gov.tr/www/yabanci-hukumet-burslari/icerik/246

RUSYA

 

 

BURSUN TÜRÜ

 (Lisans:10, Y. Lisans: 3, Doktora: 4, Dil: 19)

 

BAŞVURU

Lisans Alanları:

 

Teknik ve İnşaat Tek. 4 kişi, ,

Mühendislik 2 kişi,

İktisat ve İşletme 2 kişi,

Dil Bilimi ve Edebiyat 2 kişi

 

Yüksek Lisans Alanları:

 

Eğt. ve Öğrt. Bil. 2 kişi

Dil Bilimi ve Ed. 1 kişi

 

Doktora Alanları:

 

Eğt.Öğrt. Bil. 2 kişi

Dil Bil.ve Ed. 2 kişi

Dil Stajı:

 

Rusça Dil Kursları 19 kişi

 

 

İlk Başvuru:  20 Mart 2015

Son Başvuru: 05 Nisan 2015

Mülakat Tar.: 07 Nisan 2015

 

ÖZEL ŞARTLAR :

  1. Doktora ve yüksek lisans için Rusça veya İngilizce dillerinden birisini iyi derecede bildiğini gösteren (en az C düzeyi) dil belgesine sahip olmak veya% 100 İngilizce eğitim veren bir üniversiteden veya Rusça bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Dil bursları için üniversitelerin 4. sınıf öğrencisi veya lisans mezunu olmak ve temel düzeyde Rusça bilmek yeterlidir.

  2. Dil bursu için başvuran adaylar Rusya hükümeti başvuru formunda geçen “Assistantship-traineeship” ifadelerini işaretleyip “educational year” süresini seçebilirler.

  3. Burslar, eğitim ücretini ve aylık bir miktar ödeme içerir. Bunun dışında kalan diğer masraflar (konaklama, yeme- içme, seyahat vb. ) adaya aittir.

  4. Adaylar, başvuru için 35 yaşından gün almamış olmalıdır.

  5. Sahip olunan pasaport, en az 18 ay geçerli olmalıdır.

  6. HIV ve AİDS virüsü taşımadığını gösteren sağlık raporuna sahip olunmalıdır.

  7. Mülakatı geçen adaylar, tüm belgeleri Rusça’ya çevrilmiş ve apostil kaşesi ile noterden tasdik edilmiş olarak iki gün içinde Bakanlığımıza teslim etmek zorundadırlar.

  8. Rusya hükümetinin başvuru formu için tıklayınız.

  9. http://www.russia-edu.ru/ adresinden üniversite ve bölüm kodlarına ulaşabilirsiniz. Kodları, Rus başvuru formunun ilgili bölümlerine hatasız yazınız.

  10. Lisans başvurusu yapacak adayların denklik hususunda sorumluluk kendilerine aittir. Seçebileceğiniz üniversite ve bölümler için tıklayınız.

 

 

Rusya'da Üniversite ǀ Rusya'da Eğitim Bursu